Footvolley Amsterdam

Wind nekt Nederlands duo in Miami

12.03.08

Mark van Londen en Erik Drenth zijn in de eerste ronde van de knock-outfase van het internationale toernooi in Miami gestrand. De omstandigheden bleken een te groot obstakel.

Na drie overwinningen en een nederlaag in de groepsfase voor het Amsterdams-Groningse koppel, stak tijdens de finaledag een af en toe stormachtige wind op.

Voor Nederlandse teams is dat nooit goed nieuws. Aangezien ons klimaat maar enkele maanden outdoor spelen toestaat en we er negen van de twaalf indoor doorbrengen, is wind een extra tegenstander.

Mark en Erik verloren hun wedstrijd tegen twee in de Verenigde Staten wonende Brazilianen. Zonder de stevige wind hadden ze zeker kunnen winnen, verzekerde Mark aan footvolleyamsterdam.nl.

De uitschakeling was des te jammer omdat de Nederlandse afvaardiging de volgende ronde Romario en zijn partner zou treffen voor een uitpuilend centre court. Bovendien werd dat duel live op de nationale televisie uitgezonden.

Romario & co wonnen het toernooi uiteindelijk ook. De kenners zagen de voetballer Romario terug in de footvolley’er Romario. De 42-jarige vedette deed geen stap te veel maar toverde briljante staaltjes uit de hoge hoed op beslissende momenten.