Footvolley Amsterdam

Amsterdam strandt in groepsfase in Zwitserland

25.05.08

Footvolley Amsterdam heeft op het eerste Europese toernooi van 2008 in Zwitserland geen potten kunnen breken.

Patrick Parris en Bas Heijt slaagden er in Oftringen niet in de kwartfinale te halen. Op het zonnige veld in het mooie stadion sloten Patrick en Bas af met één overwinning en drie nederlagen.

Het begin was goed. De openingswedstrijd tegen Portugal won het Amsterdamse koppel overtuigend met 18-8. Daarna volgen wisselvallige potjes tegen Duitsland 3, Portugal 1 en Zwitserland 1.

‘Ik was wat nerveus op mijn eerste internationale toernooi, maar ben door het hoge niveau erg geïnspireerd geraakt flink aan de slag te gaan ook zo goed te worden’, zei Patrick na afloop.

Het Groningse duo Jan Wachtmeester en Erik Drenth overleefde de groepsfase evenmin. Ook zij wonnen één duel en verloren er drie, waardoor ze de kwartfinale misliepen.

De eindzege ging verrassend naar Italië 2. Tomaso Mazzavillani en Dario Bazzi uit Ravenna bleken vooral verdedigend muurvast en sloopten daarmee alle concurrenten.

In de finale klopten de Italianen Portugal 1, bij welke ploeg de geblesseerde Ronaldo Filho vrijwel al het werk moest overlaten aan Alan. In drie spannende sets, waarvan de laatste eindigde in 21-19, bleken de Azzurri net iets beter dan Portugal.

Klik hier voor alle uitslagen