Footvolley Amsterdam

Van Dam en Van der Sluis halen het net niet in Orange

08.07.08

Rick van Dam en Jordi van der Sluis hebben net naast een plaats in de kwartfinale op het internationale toernooi in Orange gegrepen. Het duo van Footvolley Amsterdam kon de gunstige positie net niet verzilveren.

Het Amsterdams/Aalsmeerse koppel, dat debuteerde op een buitenlands toernooi, kende een goede start op Franse bodem. Rick en Jordi versloegen Orange 3 in twee sets.

Ook in het tweede groepsduel leek er niets aan de hand. Het Franse team van La Ciotat werd met 15-11 op een achterstand in sets van 1-0 gezet. Ook in het tweede bedrijf koersten Rick en Jordi op zo’n score af.

Maar met een 14-10 voorsprong en vier matchpoints op zak, ging het alsnog mis. De Fransen knokten zich terug, pakten de tweede set en wonnen ook de beslissende derde met een klein verschil (12-9).

De laatste groepswedstrijd moest daardoor gewonnen worden, maar Footvolley Amsterdam trof in de ervaren Fransen van Antibes 1 (Patrick Ortega en Philippe Enea) een te sterke tegenstander.

De eindoverwinning ging uiteindelijk naar Spanje, dat Antibes 1 in de finale de baas was. Rick en Jordi sloten af met een gedeeld negende plaats en een leerzaam weekend in het zonnige Orange.

Footvolley Amsterdam is van 17 tot 20 juli van de partij op het World League-tournament in Albufeira, waar de elite uit onder meer Braziliƫ, Paraguay, Thailand en Europa zich verzamelt aan de Portugese kust. Jordi vormt daar een koppel met Danny de Jong.