Footvolley Amsterdam

Footvolley Amsterdam opnieuw wijzer in Marseille

25.08.08

Footvolley Amsterdam is terug van het grote internationale toernooi in Marseille. Onze drie teams ter plaatse konden zich goed meten met de mondiale top.

Op het sterk bezette toernooi werd duidelijk dat de krachtsverschillen slinken, maar dat de landen die over gunstige klimatologische omstandigheden beschikken, in beslissende fases over meer ervaring beschikken.

Dat merkten vooral de teams Rick van Dam/Jordi van der Sluis en Tarik Konjo/Armand Nelstein. Zij werden nooit weggespeeld en waren vaak niets minder dan hun tegenstanders. Toch eindigden de duels telkens met een nederlaag, waardoor de knock-outfase ver weg bleef.

Mark van Londen en Marco Pot overleefden wel. Zij werden derde in hun poule en plaatsten zich voor de achtste finale in het af en toe erg winderige Marseille.

Mark en Brutus gingen ten onder tegen Italiƫ 1. De eerste set was het verschil duidelijk omdat onze jongens onder hun niveau speelden. De tweede set was spannend, maar ging opnieuw naar de Italianen, die uiteindelijk op de derde plaats eindigden.

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door goede bekenden. Onze Braziliaanse bondscoaches Marcelo en Odilon lieten zien nog altijd van extra klasse te zijn. In de finale gaf Spanje (Ricardo/Frank) goed partij, maar gewoontegetrouw won Braziliƫ.