Footvolley Amsterdam

Machtsgreep Amsterdam laat nog op zich wachten

10.11.08

Footvolley Amsterdam heeft een stap terug moeten doen op het derde rankingtoernooi van het seizoen 2008/09 in The Beach in Aalsmeer. Groningen won zowel de grote als de kleine finale.

Waar de Amsterdamse teams de voorgaande twee toernooien heel dicht bij de eindzege waren, bleek de afstand deze keer groter.

Rick van Dam en Jordi van der Sluis bereikten wél de finale door het tweede team van Footvolley Groningen (Wouter Splinter en Emiel Birza) in de halve finale te kloppen.

Maar in de eindstrijd, die eindigde in 18-9, waren Rick en Jordi niet opgewassen tegen de Groningse kampioenen Jan Wachtmeester en Erik Drenth, die nu drie keer de hoofdprijs pakten.

Yob Dippel en Bas Heijt verloren in de halve finale met dezelfde cijfers van Jan en Erik en gingen ook in de strijd om de derde plaats ten onder. Het verschil was klein (18-16).

Aan het toernooi deden elf teams mee, waarvan acht uit Amsterdam. De volgende krachtmeting staat gepland op vrijdag 12 december. Plaats van handeling en aanvangsttijd zijn nog niet bekend.