Footvolley Amsterdam

Amsterdamse finale tijdens Breda open

17.06.09

Zaterdag 13 juni Organiseerde Footvolley Breda een open kampioenschap met vele teams uit Brabant en Zeeland en natuurlijk een afvaardiging van Footvolley Amsterdam (FA).

De voortekenen waren goed, want de zon liet zich van z’n goede kant zien die dag. FA had 3 teams afgevaardigd, te weten; Pierre Vorstelman/Tarik Konjo, RenĂ© van Eijsden/Mark van Londen en Rick van Dam/Jordi van der Sluis. De twee laatst genoemde teams werden overtuigend 1e in hun poule. Het koppel Vorstelman/Konjo had het die dag lastiger met de tegenstanders en de bal (lichtere adidas i.p.v de vertrouwde mikasa) en werden 3e in hun poule. Uiteindleijk strandde het team in de kwartfinale.
Beter verging het de koppels van Eijsden/van Londen en van Dam/van der Sluis. Beide teams wisten ook alle andere wedstrijden te winnen en kwamen elkaar in de finale tegen.
Deze werd gespeeld op basis van twee gewonnen sets. De gespeelde sets waren van zeer hoog niveau en alle aanwezige spelers en publiek genoten van de technische hoogstandjes.
Uiteindelijk wisten van der Sluis en van Dam de winst met 15-8 en 15-13 in twee gewonnen sets naar zich toe te trekken.
Al met al weer een geslaagde dag voor FA, het footvolley in het algemeen dat in de breedte blijft groeien als sport!