Footvolley Amsterdam

Rick van Dam en Jordi van der Sluis schitteren in Groningen

30.06.09

De ambiance was om van te watertanden; Het hele weekend scheen de zon op de Grote Markt in Groningen, waar zowel de top van het nederlandse dames beachvolleyball als europese footvolleyers mochten acteren.

Of de zon debet was aan de zonnige prestaties van Van Dam/Van der Sluis was zullen we nooit weten maar tevreden gezichten waren er zeker!
Van Dam/Van der Sluis, als 2e nederlands team geplaatst voor deze European Challenge presteerden in de groepsfase op zaterdag zeer sterk. Hoewel de eerste wedstrijd nog nipt verloren werd van het koppel Zandman/Ten Duis (17-19) werd al snel daarna de eerste sensatie een feit: De volgende wedstrijd werd gewonnen van de titelverdedigers uit spanje (Sergio/Luis) en één van de allerbeste teams uit europa! Vervolgens werden achtereenvolgens Duitsland 2, Kroatië en België aan de zegekar gebonden, wat resulteerde in een gedeelde 1e plaats in de poule.
Helaas was het doelsaldo nèt tekort om een gunstige uitgangspositie te verwerven tegen de nr. 4 van de andere poule. Als nr. 2 werden Van Dam/Van der Sluis zondag gekoppeld aan de huidige nederlandse kampioenen Drenth/Wachtmeester die het hele seizoen op de beslissende momenten aantoonden beter te zijn. Ditmaal wisten de ontketende Van Dam en Van der Sluis het tij te keren en in 3 spannende sets werden de nederlands kampioenen verslagen (8-18; 18-12; 15-11) wisten hierdoor samen voor het eerst door te dringen naar een halve finale op een internationaal toernooi!
In de halve finale troffen Van Dam en Van der Sluis wederom de sterk spelende Zandman/Ten Duis, die in de kwartfinale Noorwegen versloegen. In een spannende thriller werd het wederom een 3-setter voor Van dam en Van der Sluis. Met de setstanden 18-14; 13-18 en 13-15 moesten Van Dam/Van der Sluis uiteindelijk toch capituleren met slechts twee punten verschil…...
Moegestreden dienden Rick van Dam en Jordi van der Sluis vijf minuten later alweer te spelen in de troostfinale tegen het 2e team uit Spanje het duo Victor/Roby die verloren hadden van de duitsers Noack/Obeid in de ander halve finale die ervoor werd gespeeld.
Op het tandvlees spelend werd er nog een verdienstelijke 14-18 uitgesleept tegen de fittere spanjaarden en Van Dam/Van der Sluis eindigden uiteindelijk als 4e in het internationale footvolley-geweld. De duitsers Noack/Obeid wisten in 2 sets het toernooi te winnen en waren overal de terechte kampioenen. Met Zandman/Ten Duis (2e), Van Dam/Van der Sluis (4e) en Drenth/Wachtmeester (5e) scoorde Nederland met 3 teams in de top vijf uitstekend.
Trots en een mooie ervaring rijker kon de terugreis aanvaard worden.