Footvolley Amsterdam

Van Dam en Van der Sluis te laat op stoom

29.07.09

Van Dam en Van der Sluis namen namens FVA deel in de Footvolley World Challenge in Albufeira, Portugal.

Hoewel beide spelers eind juni nog hadden aangetoond in goede vorm te verkeren en zich met de beteren uit europa konden meten, ging het in het eerste gedeelte van het toernooi toch mis.

In een fantastisch stadion, midden op het strand in hartje Albufeira, leken Van Dam en Van der Sluis de hitte, de zenuwen of wellicht een combinatie van beide niet onder controle te hebben.

Toegejuichd door door vele nederlandse vakantiegangers en ene paar heuse fans ging er de eerste wedstrijd teveel mis. “Het was een geweldige kater dat we de erste wedstrijddag ondermaats presteerden. In dit soort evenementen wil je graag laten zien wat je kunt en het is dus zuur dat dit er niet uit kwam. Dit werkt psychisch weer door in een volgende pot.” liet Van der Sluis weten vanuit het zonovergoten Portugal. Helemaal voor niets kwamen beide footvolleyers niet. Langzaamaan kwam de vorm terug hoewel er nog twee wedstrijden verloren ging, waaronder die tegen de Portugeese favorieten Batista/Salvador (uiteindelijk 3e). De laatste wedstrijd werd het tij gekeerd in een krankzinnige wedstrijd tegen het Oostenrijkse team met hierin oud-prof Jan-Pieter Martens (o.a. van Roda JC).

Van Dam en Van der Sluis eindigden hierdoor uiteindelijk als 13e in dit sterk bezette toernooi wat uiteindelijk werd gewonnen door de brazilianen Tatá/Peao

Lang treuren kunnen Van Dam en Van der Sluis niet, want volgend weekend wordt er met het koppel De Jong/Van Eijsden footvolley demonstraties en clinics gegeven in Constanta, Roemenië.