Footvolley Amsterdam

Toch nog Nederlands succes op de Mont Ventoux!

10.09.09

Eind augustus vond op de “berg met het maanlandschap” , en dit zal de kenners van de Tour de France niet vreemd in de oren klinken, nabij Orange een European Challenge Footvolley plaats op 1500m hoogte en onder het aangezicht van de top van de berg!

de Aalsmeerder Jordi van der Sluis hield de eer hoog voor Footvolley Amsterdam en deed dat dit keer met een Franse teamgenoot (Daniel Sammut) als internationaal gelegenheidskoppel. De Groningers Ten Duis/Drenth speelden ook mee namens Nederland en werden uiteindelijk in de kwartfinale door de uiteindelijke toernooiwinnaars uitgeschakeld.
Beter vergingen het Van der Sluis/Sammut. Na 6 wedstrijden in de groepsfase wisten zij zich te plaatsen voor de kwartfinale voor de volgende dag. Zij versloegen in de kwartfinale de zeer sterk spelende Corsicanen in 3 sets wat gerust een verassing genoemd mocht worden. Hongerig naar meer werd in de halve finale de gelouterde fransen Poggi/√Čnea, wederom in 3 sets, aan de half-nederlandse zegekar gebonden. Uiteindelijke werden de ontkende en op de top van hun kunnen spelende Van der Sluis/Sammut in de finale gestuit door de ijzersterke Spanjaarden Ricardo/Fran.
Met een fantastische tweede plaats sloot Van der Sluis, met deze beste seizoensprestatie, het sowieso geslaagde internationale zomerseizoen zeer sterk af.
Vanaf half september zullen de trainingen weer plaats gaan vinden in The beach in Aalsmeer. Wil jij ook eens footvolleyen? Kom dan eens kennis maken op maandagavond vanaf 20.30uur.