Footvolley Amsterdam

Amsterdam maakt stappen

05.11.09

In een druk bezochte indoor centre The Beach in Aalsmeer werd vrijdag 6 november het 2e rankingtoernooi gehouden.
.

De groningers maakten hun favorietenrol dit keer slechts gedeeltelijk waar.
Dit keer streden er 12 teams om de begeerde rankingpunten en naast Amsterdam en Groningen deeden ook onze zuiderburen, in dit geval Werkendam, van zich spreken. Met twee teams werd de strijd aangebonden tegen de gevestigde orde uit Amsterdam en Groningen. Zij wisten elk een wedstrijd te winnen maar dat was helaas niet genoeg om door te gaan naar de laatste 8. Rick van Dam speelde tenslotte het toernooi met Gerhard Zuber uit Oostenrijk maar ook zij kwamen tekort voor de laatste 8.
In de finale wisten Bart/Martijn (FG) dit keer envoudig te winnen in 2 sets van de lichtgeblesseerde Amsterdammers Fred/Bas die hiermee een uitstekende prestatie neerzette.
De troostfinale ging tussen Wouter/Erik(FG) en de Amsterdammers Dennis/Danny die in de kwartfinale nog ontsnapten aan een nederlaag tegen het koppel Jordi/ Roel.
De Amsterdammers konden helaas geen vuist meer maken tegen het Groningse koppel maar zetten hiemee wel hun beste seizoensprestatie neer met een verdienstelijke 4e plaats.
De nieuwe combinatie Jordi/ Roel speelden een sterk toernooi en werden 5e door Marco/Mark eenvoudig te verslaan.
Het koppel Raymond/Mike die er in Groningen niet bijwaren werden keurig 7e en pakten het laatste punt voor het gelegenheidsduo Job/Tarik die ook een uitstekend toernooi draaiden samen. Job/Tarik verloren de kwartfinale van Fred/Bas met slechts 2 punten verschil en waren daarna te moegestreden om nog een punt te pakken.

Stand na 2 toernooien:

1) Bart/Martijn (FG) 20 punten
2) Wouter/Erik (FG) 12 punten Bas/Fred (FA) 12 punten
4) Jordi/Roel (FA) 5 punten
5) Danny/Dennis (FA) 4 punten
6) Mark/Marco (FA) 3 punten
7) Tarik (FA) 1 punt Raymond/Mike (FA)1 punt