Footvolley Amsterdam

Amsterdam meet zich met Europa

03.02.10

Footvolley Amsterdam heeft zich met maar liefst 4 teams in het weekend van 23/24 januari mogen meten met europa.

Het EC indoor 2010 werd in Groningen gehouden en onder supervisie van Erik Drenth werd het een geslaagd toernooi.
Op het koppel de Jong/Hussers na werd de zaterdag, met hierin alle poule wedstrijden, overleefd hoewel niet allemaal geheel op eigen kracht. Het gelegenheidskoppel Dippel/van Dam mocht als beste afvaller de plaalts van Italië innemen die wegens een blessure moesten afhaken voor de kwartfinales op zondag. Helaas was de kwartfinale toch het eindstatioon tegen de zeer sterk spelende ten Duis/Zandman en huidige nummers één van NL.
Debutant Verweij die dit seizoen samen speelt met van der Sluis presteerde uitstekend. Van der Sluis/Verweij plaatsten zich als 8e voor de kwartfinale. Hierin troffen zij de oud kampioenen en speelgenoten Heijt/Bloem die nog net iets te sterk bleken. Heijt/Bloem hadden de beste Amsterdamse prestatie dat weekend door als 4e te eindigen. In de halve finale werd nipt verloren (3 sets) van ten Duis/Zandman. De troostfinale diende ze wegens een blessure op te geven tegen Frankrijk dat zodoende 3e werd.
Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de solide spelende duitsers Noack/Obeid die het hele toernooi geen set hoefden af te staan.