Footvolley Amsterdam

Jordi en Tarik (FVA) zegevieren in Amsterdam

01.08.11

Tijdens het sterk bezette toernooi op de velden van BeeVee strand in Amsterdam …...

hebben Jordi van der Sluis en Tarik Topalivic van Footvolley Amsterdam in de finale afgerekend met Dave Vos en Fred Bloem.
Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi en gezellig toernooi: een verzorgde lunch, mooie klanken uit de geluidsinstallatie, droog weer en sterke teams uit Amsterdam, Sleeuwijk en zelfs België traden aan tijdens de 1e editie van het Open Amsterdam Footvolley outdoor-toernooi.
Vooral de kwartfinales leverden echte thrillers op. Met name de drie-setters tussen Mark van Londen/Michel de Haan vs Raymond Oostenbrink/Danny de Jong (1-2) en die tussen Rick van Dam/Hischam Rbii en René van Eijsden/Dennis Heussers (2-1) waren een lust voor het oog!
De halve finale tussen Fred/Dave en de moe gestreden Raymond/Danny werd een makkelijke prooi voor de oud-Nederlandse kampioenen.
De andere halve finale tussen Jordi/Tarik en Rick/Hischam kende een bizar verloop. Beide teams waren vooraf goed aan elkaar gewaagd. In de poule werd nog nipt gewonnen door Jordi/Tarik (18-16). Ditmaal namen Rick en Hischam in de 1e set ruim afstand van Jordi/Tarik 4-11, toen Hischam ongelukkig terecht kwam na zijn aanval en een hamstringblessure opliep. Dit was meteen einde oefening van de sympathieke man uit Alphen aan de Rijn. Naar verwachting is hij 4 weken uitgeschakeld.
Zodoende kwam het nieuwe koppel voor a.s. seizoen (te) makkelijk in de finale. In deze finale kwamen Jordi en Tarik, op de eerste 10 punten na, geen moment in de problemen. Met goed, degelijk en geconcentreerd spel kregen Dave en Fred geen enkel moment uitzicht op een goede afloop (18-8 en 18-10).

Uitslag:
1. Jordi van der Sluis / Tarik Topalovic
2. Dave Vos / Fred Bloem
3. Raymond Oostenbrink / Danny de Jong
4. Rick van Dam / Hischam Rbii