Footvolley Amsterdam

Eindstand King of the Beach 3 januari

05.01.13

De Groningse footvolleyer Martijn ten Duis heeft het open Nederlands Kampioenschap King of the Beach op zijn naam geschreven. In Aalsmeer won Martijn ten Duis de zeer spannende finale na 3 sets (18-10, 12-18, 18-16)

King of the Beach is een toernooivorm waarbij je steeds met een andere partner samenspeelt en je individueel punten verzamelt. Zo komt er ook een individuele winnaar. Op dit open NK waren ook landen als Brazilië, België, Duitsland en Frankrijk vertegenwoordigd. Martijn bereikte na 3 voorrondes de finale en moest het daarin opnemen tegen Jordi van der Sluis uit Amsterdam. Beide finalisten speelden die finale met een partner naar keuze en voor Martijn werd dat Antonio Aurino uit Tilburg. Jordi speelde de finale met Michael Klop uit Werkendam.

In de finale ging het de eerste set lang gelijk op maar halverwege namen Ten Duis en Aurino afstand. Geholpen door een goede service en sterk verdedigend werk liepen ze uit naar een 18-10 setwinst. In set 2 nam het duo Van der Sluis/Klop halverwege afstand. Doordat zij ook sterk gingen verdedigen ontstonden er spectaculaire lange rally’s. Een beslissende 3e set was noodzakelijk. Set 3 werd een ware thriller. De teams gaven elkaar niets toe en bij 14-13 was het eerste matchpoint voor Ten Duis/Aurino een feit. Deze werd echter weggewerkt en bij 16-15 kregen Van der Sluis/Klop een matchpoint. Ook deze werd niet benut waarna Ten Duis/Aurino de wedstrijd naar zich toe trokken.

Martijn ten Duis maakte daarmee zijn favorietenrol waar. Hij had afgelopen zomer ook het outdoor King of the Beach toernooi op zijn naam geschreven en ging nu dus wederom met de 1e plaats naar huis. Naast de beker won de Groninger een uitgebreid prijzenpakker met een sporttas, een zonnebril, sportschoenen en een gouden King of the Beach footvolley shirt.